donderdag 1 mei 2008

Verslagje wijkvergadering over verkeer

Eergisteren vergaderden we weer met een aantal straten over het verkeer in onze wijk. Er waren een tiental mensen uit volgende straten: Valvekensstraat, D.Mellaertsstraat (Ike19 & Beatrijs11), Schurmansstraat, Opvoedingsstraat, P.Nollekensstraat, W.Coosemansstraat, Plattelostraat en Landbouwstraat. Mensen uit de Martelarenlaan en J.Wautersstraat lieten weten dat ze niet konden komen.
De discussie over de platformtekst (zie vorige berichten) werd afgerond. Ben (Schurmansstraat) kreeg de moeilijke opdracht de tekst te restylen. Dit moet klaar zijn tegen 15 mei. Zo gauw we deze nieuwe tekst hebben, vinden jullie hier een link ernaartoe.
We organiseren een persconferentie om de tekst voor te stellen (begin juni). Kort voordien wordt de tekst ook aan het Leuvense stadsbestuur gepresenteerd (schepenen Robbeets en Brouwers?). Er komt ook een tekst over ons initiatief in het wijkblaadje van Casablanca en er wordt gewerkt aan de uitbouw van een website. Daarnaast wordt een grote actie voorbereid om de realisatie van de fietsbrug over het station te eisen (wellicht augustus; dit staat in een artikeltje hieronder al aangegeven).
Hoe zit het met de taakverdeling:
-organisatie van persconferentie en van het contact met schepencollege: Luc (Opvoedingsstraat)
-organisatie van actie: Piet (Valvekensstraat) (?).
Er is door het late uur geen nieuwe datum voor een volgende vergadering afgesproken. Voorlopig wordt dinsdag 27 mei om 20h30 voorgesteld. Dat is dan een goede week voor de persconferentie en het contact met de schepenen.

Geen opmerkingen: