maandag 5 mei 2008

Principiële goedkeuring speelstraat

Vanuit onze straat werd een aanvraag ingediend voor een speelstraat in de periode 18/8 tot en met 31/8, telkens van 10:00 tot 21:00 (zodat grote mensen na het werk ook nog samen even kunnen aperitieven).

Vandaag viel de brief van het stadsbestuur in de bus met de principiële goedkeuring van de speelstraat. Om een definitieve goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen te kunnen krijgen, is de goedkeuring van de straat nodig. Daarom zullen we in de komende dagen rondgaan met de petitielijst die de stad toestuurde. We moeten deze lijst voor 20 mei terugsturen.

Omdat het noodzakelijk is dat elke bewoner van de Désiré Mellaertsstraat op de hoogte wordt gesteld van de mogelijkheid tot bezwaar zal de stad aan iedereen ook nog een brief en folder sturen waarin het initiatief wordt uitgelegd. Opmerkingen van bewoners zullen meegenomen worden als advies bij de definitieve beslissing.

De stad spreekt van een akkoord als een meerderheid van 50% +1 van de huisgezinnen positief reageert op het initiatief. Er wordt dus geteld per huis.

Kijk je er ook naar uit om een week met de buren samen op de straat te leven? Of heb je een probleem met een speelstraat? Schrijf hier je reactie, maar belangrijker: geef ze ook mee wanneer we rondkomen.

Meer informatie over speelstraten vind je op www.leuven.be/speelstraat en op onze website.

Geen opmerkingen: